ЦДГ „Щурче” с.Средногорци посреща малчуганите в по-уютни и топли помещения

ЦДГ „Щурче” с.Средногорци посреща малчуганите в по-уютни и топли помещения

През новата учебна година, децата в ЦДГ „Щурче” с.Средногорци ще могат да играят и да се обучават в по-уютни и топли помещения. Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов официално даде старт на спечеления от общината проект по Международен фонд „Козлодуй”, съобщиха от местната администрация.

Проектът предвижда пакет от дейности, които допринасят за подобряване на енергийната ефективност, в съответствие с европейските изисквания. Строително-монтажните работи вече започнаха. В тях се предвижда полагане на нова топлоизолация на стени, мазета и тавани. Саниране на покриви и подпокривни пространства. Включена е и подмяна на старата и амортизирана дървена дограма, с нова PVC такава. Предвидено е още подмяна/ модернизация на цялата отоплителната система.

Директорът на детското заведение Станка Ирикиева сподели, че от отварянето на забавачницата до сега, това е първият сериозен ремонт, извършван в детското заведение. До момента са правени само козметични освежавания, а сега за първи път се извършват подобни мащабни строителни дейности, допълни още тя.

Ремонтът ще направи сградата по-удобна и приветлива за ползване, а и ще намали значително разходите за отопление през студените зимни месеци. Приоритетно, Община Мадан реализира поредния си проект в социалната и образователната сфера, за по-добър учебен и възпитателен процес за децата, допълниха от общината.

Вирни се горе