Църквата „ Св.вмчк Георги Победоносец” в Смолян чества тържествено за 161-ви път днес храмовия си празник

Църквата „ Св.вмчк Георги Победоносец” в Смолян чества тържествено  за 161-ви път днес храмовия си празник

Църквата „ Св.вмчк Георги Победоносец” в Смолян чества за 161-ви път днес храмовия си празник. Светата Литургия отслужиха иконом Запрян Шиков и председателят на храма свещеник Георги Атанасов . На Богослужението звучаха църковни песнопения, изпълнени от Църковния хор към храма с диригент презвитера Юлияна Атанасова. След като завърши св.Литургия бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие. Енорийският свещеник благослови празничната трапеза, от която вкусиха стотици миряни.

Отец Георги , който носи името на Светията чудотворец и победоносец, прие поздравления от Църковния хор и Неделното училище към храма, както и от много миряни. Той и съпругата му , презвитера Юлияна Атанасова, над 25 години служат в църквата, просвещават в православието, споделят радостите и скърбите на поверената им енория.

Миряните си наляха и вода от аязмото.Преди години светената вода спряла да тече, но на един Гергьовден през 1995 г. потекла отново, което е свидетелство за чудото на молителя ни пред Бога и Негов застъпник Св.Георги.

Вирни се горе