Трудът на учениците от ПГТТ „Христо Ботев“ дава резултат

Трудът на учениците от ПГТТ „Христо Ботев“ дава резултат

Може би си спомняте една ученическа онлайн платформа, която бе представена миналата година юни месец в КДК гр. Смолян със запомнящото се име „Купи и дари“. Повечето, които успяха да се докоснат до нейната концепция проявиха скептицизъм към творението на нашите ученици. За тях може би е нормално в днешно време да не вярват на младите хора. Но вярата идва единствено с резултатите. Упоритата работа на екипа, разработил платформата (сайта и фейсбук страницата) доведе до първи успешни резултати. Трябва да посочим, че не само екипът е „виновен“ за постигнатото, а и пълната подкрепа на всички учители и ученици от училището, добрите сърца на гражданите и на тези, които повярваха в устрема и творческото мислене на учениците от ПГТТ “Христо Ботев” Смолян.

Самата платформа продължава да се подобрява, преработват се алгоритми за превеждане. Работи се за оптимизирането на сайта в интернет търсачките (SEO) като Google и Yahoo, като дори и там екипът е успял да достигне до най-популярните челни първи страници, без да са се използвали никакви средства за реклама, единствено умения и знания, придобити в часовете по професионална подготовка и в извънкласните занимания.

Въпреки незавършения си цялостен вид платформата успя да събере средства за нуждаещо се дете. „Малката Ели“ – това е първата кауза на нашите ученици. Елисавета Антонова Кацарова се нуждае от помощ. Този зов те откриват някъде из интернет пространството и решават да откликнат на него. На семейството са предадени 620 лв и 61 ст., от които 158 лв. и 82 ст. са събрани чрез сайта на платформата, а останалите от дарения .

За тези, които не познават онлайн платформата искаме да напомним, че тя е съставена от сайт, фейсбук страница и неуморим екип, който непрекъснато покорява неизвестни и за него самия технологични върхове. Идеята на цялата система е – хората да даряват свои ненужни вещи, на които те самите да определят цените и решават какъв процент от продажната цена да даряват на платформата за каузи като „Малката Ели“.

За това се обръщаме към всички да харесат нашата страница в фейсбук „Купи и дари“ и да посетят сайта на платформата: www.kupidari.com. Нека да се съберем МНОГО за да помогнем на МНОГО, съобщи Радка Анастасова, ст.експерт по информационно осигуряване в РУО Смолян.

Вирни се горе