Трима служители на смолянската полиция бяха наградени от Спортната асоциация на МВР за високи постижения

Трима служители на смолянската полиция бяха наградени от Спортната асоциация на МВР за високи постижения

Трима служители на ОД МВР – Смолян бяха наградени от Спортната асоциация на МВР за високи постижения в спорта и за съществен принос за дейността на асоциацията.

За спортен клуб на годината за 2011 г. бе обявен „Спортен клуб 166 – Смолян” – за участието на неговите членове в много регионални и национални състезания, както и за отличното домакинство на Републиканските прегледи по стрелба и полицейска лична защита на МВР, както и традиционния коледен турнир по стрелба за служители на МВР.

В индивидуалните спортове при мъжете в дисциплината “Полицейска лична защита” СА на МВР отличи Емил Ковачев и Венцислав Корчев от РУП – Чепеларе при ОД МВР – Смолян, заели I място на Първия международен турнир по самозащита за армия, полиция и охранителни фирми, проведен в гр. София и II място на Националния преглед по полицейска лична защита, който се проведе в гр. Смолян, съобщи говорителят на полицията Добрина Ангелиева.

За съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР бе отличен комисар Тодор Петров – началник на отдел “Охранителна полиция” при ОД МВР – Смолян и председател на Спортен клуб “166 – Смолян”.

На традиционна церемония в МВР вчера бяха отличени спортисти, треньори и деятели, постигнали високи постижения и дали своя принос за спорта в Министерството на вътрешните работи през 2011 година. Спортист на годината е Наньо Ленов, национален и балкански шампион по джу джицу.

Отличените получиха наградите си от заместник-министър Веселин Вучков, от главния секретар на министерството и от заместник министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов.

През изминалата година Спортната асоциация на МВР организира над 30 прегледа, състезания и съревнования по 16 вида спорт, в които са участвали 2152 служители на министерството. 79 са вътрешните спортни инициативи.

Активност се отчита и в международната спортна дейност – служители на МВР участваха в балкански и регионални състезания между полицейски и пожарни спортни клубове. Служители на министерството завоюваха 3 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала, поясни още Ангелиева.

на снимките – Емил Ковачев и Венцислав Корчев са съответно третия и четвъртия отляво надясно, комисар Тодор Петров е четвъртия отляво надясно.

Вирни се горе