Три празнични богослужения на архимандрит Висарион в началото на годината

Три празнични богослужения  на архимандрит Висарион в началото на годината

Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи последователно в три дни празнични богослужения, свързани с Кръщението в река Йордан на Спасителя на света нашия Господ Иисус Христос.

На Водици – в деня преди празника Богоявление на 5януари /вторник/ от 9 часа в епархийския манастир „Свети Пантелеймон“ над Смолян Негово Високопреподобие ще отслужи празнична Василиева литургия и Велик водосвет, който се извършва само два пъти в годината – в навечерието на Богоявление и на самия празник.

На 6 януари /сряда/ на празника Свето Богоявление /Йордановден/ от 9 часа Архиерейският наместник ще възглави празничните св. литургии в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ , а след нея в 10,30 часа пред храма по установена традиция ще отслужи Богоявленския водосвет и ще освети бойните знамена на 101-и Алпийски полк. В 11 часа ще поведе литийното шествие към река Черна до АРЗ , за да бъде хвърлен във водите й Богоявленският кръст за здраве.

На 7 януари /четвъртък/ на празника на св. Йоан Кръстител /Ивановден/ от 9 часа архимандрит Висарион ще отслужи празничната св. Литургия в църквата „Света Неделя“ в Райково. И в трите богослужения заедно с него ще участват свещеници от града, иподякони и хористи.

Нека бъдем заедно на тези светли Божии празници!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе