Третокурсникът Ивайло Узунов: „Ако днес трябваше отново да направя избор, пак бих избрал да уча в Технически колеж – Смолян”

Третокурсникът Ивайло Узунов: „Ако днес трябваше отново да направя избор, пак бих избрал да уча в Технически колеж – Смолян”

Ивайло Узунов е студент от трети курс в специалност „Компютърни и комуникационни системи” в Техническия колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски”. Преди три години е изправен пред сериозен избор – кандидатства и го приемат в Минно-геоложки университет, Висше транспортно училище и Технически колеж-Смолян. Тогава той прави своя осъзнат избор да учи в ТК-Смолян. Днес Ивайло е напълно убеден, че тогава е направил правилния избор.

Тук имам възможност едновременно да уча и да работя, и да съм близо до семейството си, споделя Ивайло. За тези години научих много. Преподавателите ме мотивираха не само да уча предвидените по учебен план дисциплини, но и да се развивам допълнително в областта на Компютърните технологии, добави той.

Ивайло и негови колеги са участвали в IV-тата Национална студентска научна сесия по физика и инженерни технологии в края на месец март 2015г., на VI Международна научна конференция на младите учени през месец юни 2015г. и на XXIV Mеждународна научна конференция „Електронна техника – ЕТ2015“, която се проведе през месец септември 2015г. На тези научни форуми студентите демонстрират отлични познания в моделирането и симулирането на системи на компютърни и комуникационни устройства в модула Simulink на програмния продукт MatLab и програмната платформа Arduino. Също така показват и добро владеене на английски език, тъй като това е работният език на два от форумите. Участието ни на конференции беше добър опит за нас, споделя Ивайло. Там се срещнахме с наши колеги от други университети, имахме възможност да обменим мисли и идеи. На тях успешно сме защитавали имиджа на Колежа.

Днес Ивайло вече е завършил семестриално, успешно е положил всичките си изпити и разработва дипломна работа под ръководството на доц. д-р Слави Любомиров. Скоро ще изтече и мандатът му като Председател на Студенсткия съвет. Още като второкурсник започва работа във фирма „КОРЕКТ-РВМ” ЕООД, където прилага на практика усвоените знания и умения. Днес Ивайло смело гледа напред. След дипломирането си, ще продължи образованието си в магистърска степен в ПУ „Паисий Хилендарски”. И твърди, че ако днес трябва да направи избор, пак би избрал да учи в Технически колеж – Смолян. Защото тук е срещнал компетентни и сърцати преподаватели.

От опит знае, че обучението в Колежа е на добро ниво, студентите имат възможности за изява на научни форуми и успешно да се реализират на трудовия пазар. И искрено съветва младите хора да инвестират в своето образование в Колежа. Така ще направят смело крачка напред за осъществяване на своите мечти.

Вирни се горе