Трета учебна година откри Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Смолян

Трета учебна година откри Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Смолян

На Димитровден Неделното училище към райковската църква „Св. Неделя“ в кв. Райково откри своята трета по ред учебна година. За случая след светата Литургия в храма бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие от иконом Запрян Шиков – свещеник към храма и секретар на Архиерейското наместничество в Смолян. Да споделят радостта на Неделното училище бяха дошли много миряни, учители от „Чисти сърца“ и децата от двете паралелки, изучаващи СИП „Религия-Православие“ във Второ основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“.

Отец Запрян разказа на децата житието на св. Димитър Солунски Чудотворец – велик Христов войн, храбър по дела и ум. Посъветва родителите да се грижат да духовното развитие на децата, да ги довеждат в божия храм – този кораб на спасението. Да се причастяват с тайните Христови, за да бъдат озарени и здрави душевно и телесно. А вие, деца, обърна се към тях отец Запрян, бъдете послушни вкъщи и в училище, усвоявайте с радост полезните знания, обичайте родителите си. Трудете се като пчелички, за да заслужите божия венец.

Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Смолян, кв. Райково, е открито преди две години на Димитровден, затова и този празник е избран за рожден ден на Неделното училище. Започвайки третата учебна година, преподавателките по вероучение Емилия Кермедчиева и Любка Мандова са уверени, че интересът на децата ще бъде все така жив, както досега, с радост ще прекрачват прага на Неделното училище. Те имат всички условия за духовни занимания – специално обзаведена зала с необходимите средства за съвременно обучение и възпитание. Училището действа под ръководство на отец Запрян Шиков.

Вирни се горе