„Титан Клинър” започва почистването на Смолян след тежката зима

„Титан Клинър” започва почистването на Смолян след тежката зима

Фирмата по чистота в Смолян „Титан Клинър” е напълно готова за започване кампанията по пролетно почистване на Смолян,която стартира на 19 март.

Техниката, която ще участва в измиването и почистването на улиците и кварталите на областния град е изправна и отремонтирана. Назначени са допълнителни служители по чистотата и озеленяването, които са снабдени с метли, лопати и ножове за изтъргване на пясъка, съобщиха от фирмата.

Над 30 души от фирмата ще бъдат ангажирани с почистването. Улиците ще се мият от три специализирани автомобила, единият от които е с вместимост 25 кубика вода. Две по-малки водоноски с вместимост от 8 кубика ще поемат по-малките и тесни улици в трите квартала. Подсигурени са и три метачни машини за механично измитане на улиците, а там където те не могат да работят, пясъкът и отпадъците ще се помитат ръчно. Две мини багерчета ще събират купчините с пясък от улиците, а три самосвала ще ги извозват до депото. В акцията за пролетно почистване ще се пренасочат и три багера, които да товарят по-обемистите купчини с боклуци. От вчера, съгласно графика, тече акцията за изрязване на дърветата и храстите в града от отдела по озеленяване. Високите дървета се подкастрят с помощта на автовишка под контрола на ландшафтния архитект на фирмата инж. Людмил Гочев. Декоративните храсти в центъра на града са почти орязани и разчистени. Почистването на Смолян ще продължи поне два месеца, като се очаква около Великден гражданите също да се включат активно в пролетното почистване. По традиция гражданите ще могат да разчитат на „Титан Клинър” за извозване на формираната смет по квартали след заявка, обясниха от фирмата по чистотата.

Вирни се горе