„Титан Клинър“ пуска в експлоатация две нови пясъко разпръсквачки

„Титан Клинър“ пуска в експлоатация две нови пясъко разпръсквачки

Две нови пясъкоразпръсквачки за опесъчаване на улиците в Смолян закупи пътноподдържащата фирма „Титан Клинър“. Машините са последно поколение и са напълно автоматизирани, което гарантира по-добра работа и по-малко дефекти, обясни управителя на фирмата в областния град Владимир Росенов. Инвестицията е за близо 80 000лв., а целта е да се подобри опесъчаването на общинските улици в града.

Системата позволява с едно минаване, пясък и сол да се разпръсква по по-голям периметър от пътното платно, което означава пестене на време,а това е от значение, тъй като улиците в града са над 100 км, съобщи управителя на фирмата Владимир Росенов.

Фирмата вече разполага с шест пясъкоразпръсквачи, които се използват главно в областния град. Осигурени са и два самосвала за ръчно опесъчаване главно за пътищата до Турян и Мугла, но при нужда се използват и в града. Росенов обясни, че новата техника ще подобри значително работата по зимното поддържане на улиците. Докато снегорините се използват само при снеговалеж, пясък в региона се хвърля до средата на месец април.

Вирни се горе