Техническият колеж – Смолян връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2015

Техническият колеж – Смолян връчи дипломите на абсолвентите от випуск  2015

На 13.12.2015 год. в Техническия колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски” се проведе церемония за връчване на дипломите на випуск 2015.

Доц Стоянова, Директор на Колежа, благодари на абсолвентите за положените усилия, увенчани със завършена степен на висше образование. И им пожела никога да не угасва жажда им за знания, да преследват целите си и да достигат с лекота мечтите си. Дипломирането не означава край на обучението, защото съвременният живот изисква непрекъснато опресняване и попълване на знанията, допълни тя. От името на преподавателите от катедра „Машиностроене и транспорт” абсолвентите поздрави проф. Мишев. Той подчерта, че в практиката те ще се сблъскват с много проблеми, за които няма универсална рецепта, но техните преподаватели са убедени, че знанията, придобити в Колежа, ще позволят да се направи точен анализ и да се вземе точното решение. В Смолян няма институция, организация или фирма, в които да няма възпитаници на Техническия колеж, заяви доц. Любомиров, ръководител катедра „Електроенергетика и комуникации”. Зад дипломите не се крие само резултата от 3-годишен упорит, всеотдаен и ползотворен труд, но в тях е запечатан и спомена на незабравимия студентски живот, допълни той.

Дипломантите тържествено се заклеха да пазят името на Колежа и Университета, да защитават достойно професионалната си подготовка и да използват научните си познания единствено за добро и за напредък на света. Доц. Стоянова връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2015. Тази година завършват 41 студента от специалности „Машиностроителна техника и технологии”, „Компютърни и комуникационни системи”, „Автомобилна техника”, „Електроенергетика и електрообзавеждане” и „Комуникационна техника и технологии”. Седем от абсолвентите от випуска са с отличен успех. Всички дипломанти получиха подаръци от Колежа. С традиционното хвърляне на шапки и чаша шампанско абсолвенти, преподаватели и близки отбелязаха получаването на първия им документ за висше техническо образование. Вратите на Колежа остават отворени за абсолвентите и техните преподаватели са готови да ги подкрепят във всяко добро, с което се захванат. С пожелание за много успехи Техническият колеж – Смолян се раздели с випуск 2015.

Велислава Райдовска

Вирни се горе