Технически колеж-Смолян предлага обучение по актуални специалности

Технически колеж-Смолян предлага обучение по актуални специалности

Техническият колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски” предлага избор между пет специалности в три професионални направления: 5.1. Машинно инженерство, 5.2. Електротехника, електроника и автоматика и 5.3 Комуникационна и компютърна техника. Съответствието на предлаганите специалности с потребностите на пазара на труда осигурява добра трудова реализация на завършилите Колежа.

Завършилите специалността „Електроенергийна техника” м ** огат да подготвят техническа документация, съгласно изискванията на действащата нормативна уредба. Те могат да измерват електрически величини в производствени и лабораторни условия. Познават конструкцията, характеристиките и възможностите на основните видове електрически съоръжения. Боравят със съвременни програмни продукти и ще моделират динамични системи на електротехнически устройства в модули, отговарящи на очакванията на бизнес средите.

Специалността „Телематика” подготвя кадри с компетенции по информационни и телекомуникационни технологии, безжични комуникационни системи, компютърни мрежи, микропроцесорни системи, бази данни и др. Студентите усвоят и умения за работа със съвременни системи за проектиране – CAD системи с приложения в автомобилостроенето. Завършилите имат познания по хардуер, софтуер, съвременни практики и приложения на новите технологии в областта на монтажа, експлоатацията и диагностиката на автомобилната електроника.

В специалността „Компютърни и комуникационни системи” ** се изучават дисциплините: микропроцесорна техника, компютърна архитектура и периферия, организация на компютъра и др. Те са предпоставка за задълбочено изучаване на професионално насочените курсове по диагностика, настройване и профилактика на комуникационни и компютърни системи, алгоритмите за тяхната работа и управлението им.

Специалност “Машиностроителна техника и технологии” подготвя висококвалифицирани специалисти, които могат да си служат с конструктивна и технологична документация и да вземат участие в производството на машиностроителни изделия, инструменти и технологично оборудване. Специализиращата подготовка осигурява знания и умения в областта на рязане на металите, технология и процеси при преработка на полимери, програмиране и настройка на машини с ЦПУ, експлоатация и ремонт на металорежещи машини, инструментална екипировка и шприцмашини. Завършилите могат да работят със съвременни програмни продукти за компютърно проектиране.

В специалност “Автомобилна техника” се изучават съвременни конструкции и системи за управление на автомобилни двигатели, хибридни автомобили и електромобили. Завършилите могат да прилагат съвременни решения в експлоатационната, диагностична и сервизна дейност в транспортния отрасъл, както и да оптимизират организацията, експлоатацията и ремонта на автомобилната техника. Използват най-новите графични и диагностични програмни продукти.

Обучението в Колежа е редовно и се осъществява по гъвкав график, което позволява на студентите едновременно да учат и да работят. Учебните програми са хармонизирани с европейските стандарти и практики.

Жeлaeщитe дa yчaт в Koлeжa мoгaт дa ĸaндидaтcтвaт c oцeнĸaтa от един от Държавните зрелостни изпити пo Бългapcĸи eзиĸ и литepaтypa, Maтeмaтиĸa или Физиĸa, или чpeз пoлaгaнe нa ĸaндидaтcтyдeнcтĸи изпит пo мaтeмaтиĸa (тест) нa 9 септември 2016 г. от 14:00 ч.

Подробна информация на сайта на Колежа http://www.tk-smolian.eu или на тел. 0301/6 *33 27, 0878 503 004 и 0878 503 055.

Заповядайте в Техническия колеж – Смолян – вашият разумен и отговорен избор!* **

Вирни се горе