Технически колеж – Смолян и Община Смолян организират информационна среща

Технически колеж – Смолян и Община Смолян организират информационна среща

Технически колеж – Смолян организира информационна среща на 27 юни 2013 година от 9.30 до 12.00. Събитието, което ще се проведе във фоайето пред сесийна зала в сградата на Община Смолян, е по инициатива на Колежа и се осъществява със съдействието на Община Смолян, съобщи Велислава Райдовска.

Ръководството на Техническия колеж кани кметове, кметски наместници, абитуриенти и техните родители, ръководители на местни предприятия, директори на училища, представители на Смолянската общественост и всички заинтересовани, пред които ще представи своето висше училище, специалностите, тенденциите в обучението и възможностите за реализация на завършилите го студенти.

За своята почти четвъртвековна история Колежът се наложи като водещо висше училище, специализирано в областта на техническите науки. Ръководството му е в непрекъснат диалог с работодателите в района. През последните години на пазара на труда се чувства недостиг на добре подготвени технически кадри. Обучението в Техническия колеж се явява решение на този проблем. Гъвкавият съботно-неделен процес на обучение е възможност за студентите едновременно да учат и да работят. Учебните планове се разработват и осъвременяват с оглед успешна реализация на завършилите във водещи предприятия в Смолян и региона.

И тази година Колежът приема студенти по петте си специалности: Електроенергетика и електрообзавеждане, Комуникационна техника и технологии, Компютърни и комуникационни системи, Машиностроителна техника и технологии, Автомобилна техника. Кандидатстуденският изпит е тест по математика и ще се проведе на 22.06, 13.07 и 27.07 тази година. Желаещите да учат в Колежа могат да кандидатстват и с оценката от матура по математика, физика или български език.

Вирни се горе