Тържествата, посветени на 40 години ОУ „Иван Вазов“ продължиха с литературна екскурзия „От Вазов за Вазов“

Тържествата, посветени на 40 години ОУ „Иван Вазов“ продължиха с литературна екскурзия „От Вазов за Вазов“

Тържествата, посветени на 40 годишнината от създаването на ОУ „Иван Вазов“ -Смолян продължиха и днес с литературна екскурзия „От Вазов за Вазов“

Ученици от IV Б клас на ОУ “Иван Вазов” с ръководители г-жа Киндова и г-жа Данчева отбелязаха празника с поредната иновативна дейност по проект „Нека ти разкажа за … Иван Вазов“. Събитието се състоя в Детски отдел на РБ „Николай Вранчев“ – Смолян. Четвъртокласниците споделиха празника с любознателните ученици от I В клас с класен ръководител г-жа Ценова. Гост на тържеството беше и г-жа Лакудова, директор на образователната институция. Увлекателно и вълнуващо се преплитаха автобиографични разкази за живота на „Патриарха на българската литература“ и откъси от негови произведения, викторина. Децата пяха любими Вазови песни.

С особен интерес и усърдие малки и големи ученици, разделени на групи, изготвиха постери, посветени на Иван Вазов. Четвъртокласниците предадоха посланията на поета с последното си изпълнение на Вазовата молитва за „добро на наш народ“.

Вирни се горе