Търсят берачки на ягоди - до 40 г., здрави и свикнали на тежък физически труд

Търсят берачки на ягоди - до 40 г., здрави и свикнали на тежък физически труд

Агенцията по заетостта чрез EURES мрежата набира кандидати за бране на ягоди в Испания, провинция Уелва. Кандидатите трябва да са жени, на възраст от 25 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд.

Брутна заплата е в размер на 40,39 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 € на ден. На края на месеца се удържа и сумата за социално осигуряване, дължима от работника за всеки изработен ден. Настаняването е в жилища на работодателя, които са безплатни. Заплащат се само режийните разходи. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като той заплаща билета за автобус предварително или стойността на билета се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Кандидатите могат да се запишат в бюрата по труда по местоживеене до 5 януари 2018 г. Тези мероприятия се осъществяват във връзка с реализацията на проект BG05M9OP001-1.009-0001 „Национална EURES мрежа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския социален фонд, съобщиха от Бюрото по труда в Смолян.

Вирни се горе