Студенти от Молдова доволни от обучението си във Физико-технологичният университет в Смолян

Студенти от Молдова доволни от обучението си във Физико-технологичният университет в Смолян

Още със създаването на Физико-технологичния факултет ръководството му стартира инициатива да привлече за обучение бесарабски българи. През настоящата учебна 2019/2020 година това вече е факт и сред първокурсниците са бесарабски българи от Молдова.

„Да изучавам „Хардуерни и софтуерни системи” беше мое голямо желание, тъй като имам интерес към електрониката и исках професия, която да е насочена в тази посока. Радвам се, че съм студент във Физико-технологичния факултет. Много ми харесва процеса на обучението и подходът на преподавателите. Тук се намира много силен екип преподаватели, които споделят с нас знанията и опита си. Научната дейност на Университета, според мен, е на доста високо ниво, което не може да не ме радва”, споделя Сергей Стайков от Тараклийски район в Република Молдова. „Бих препоръчал на други млади хора да започнат обучението си във Физико-технологичния факултет, защото тук се дава една възможност да си покажеш уменията и да отвориш нови възможности за себе си”, добавя той и изказва удоволствието си от съчетанието да учи любимата специалност в прекрасен град с необикновено красива природа, високи зелени планини, дружелюбни хора, които му съдействат да се реализира.

Доволен от обучението си във Факултета е и Олег Маниш. Той също изучава желана от него специалност „Машиностроителна техника и технологии”. „Харесва ми графикът на обучението, защото мога да съчетая обучението и работата си. Благодарение на Факултета в Смолян започнах работа в „Арексим Инженеринг” ЕАД като шлосер-инструменталчик. Бих препоръчал Физико-технологичния факултет на всеки, който иска да постигне развитие в техническите науки, тъй като обучението е задълбочено и насочено към конкретната специалност”. „Тази година приехме първите си студенти от Молдова. Моето и на колегите ми мнение е, че те са отговорни, старателни, диалогични. Прави впечатление добрата им подготовка. Младежите бързо се адаптираха и са добре приети от състудентите си”, коментира доц. Слави Любомиров, Заместник декан на Факултета. „Смолян е спокоен, красив град. Базата на Факултета е осъвременена и предлага адекватно обучение, съобразено с изискванията на динамично развиващия се трудов пазар. Голяма част от студентите във ФТФ – база Смолян се реализират в местни фирми, благодарение на изграденото дългогодишно сътрудничество с предприятията от региона. Така че обучението във Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” е разумен избор за всеки, който желае да се развива и реализира в инженерните науки”, обобщи доц. Любомиров.

Желаещите могат да получат повече информация на http://pu-ftf.eu/ и http://student.pu-ftf.eu/ .

Вирни се горе