Студенти от 12 университета участваха в олимпиада по математика в Пампорово

 Студенти от 12 университета участваха в олимпиада по математика в Пампорово

От 26 до 28 октомври курортът Пампорово бе домакин на Националната студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков“. Събитието се организира от Факултета по математика и информатика (ФМИ) при ПУ „Паисий Хилендарски“.

В мащабното събитие участваха над 60 студенти от 12 университета от България.

“Радвам се, че има млади хора, които избират да се развиват и реализират в България, за това че с устрем се впускат към дълбините на така необятната и трудна наука. На всички бакалаври, магистри и докторанти пожелавам да са борбени и да следват мечтите си. Надявам се, че също толкова необятната Родопа планина ще остане в сърцата им и ще имат поводи да се връщат тук.” Това каза кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, която поздрави участниците и организаторите на събитието при откриването.

Факултетът по математика и информатика е притегателен център за изключително голям брой кандидат-студенти и обучава годишно над 2300 бакалаври, магистри и докторанти в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. CompMath-2018 е поредният празник на математиката и информатиката за младите таланти от България.

Вирни се горе