Студенти-художници карат стаж в смолянския музей

Студенти-художници карат стаж в смолянския музей

Студенти-третокурсници от Националната художествена академия в София за първи път карат петдневен професионален стаж в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. Най-напред те се запознаха с постоянната експозиция „Културно-историческото богатство на Родопите от древността до наши дни”. За историята на музея и как той се вписва в културния и обществен живот в региона им разказа Таня Марева, директор на РИМ – Смолян.

Примерните теми за творческата практика им бяха представени от Ваня Йорданова, уредник в отдел „Етнография”.

Единадесет млади художници в специалността „Рекламен дизайн“q под ръководството на доц.Мирослав Богданов и още трима преподавателиq се заеха да разработят различни творчески задания, свързани със спецификата на музейните експозиции и създаването на рекламни материали за различни музейни дейности.

Студентите са разпределени в три групи, всяка от които получи по две задължителни задачи и една по избор. В края на седмицата всеки екип ще се яви със своите проекти на общо обсъждане. Трите групи ще трябва да представят идейни разработки за фирмена идентичност на смолянския музей – дизайн на лого, визитна картичка, фирмена бланка, пощенски плик, типови покани за музейни изложби, основи на грамоти и сертификати за музейни образователни програми, благодарствени писма за различни поводи, музейни сувенири с лого, както и дизайн на музеен Фейсбук профил.

Вирни се горе