Измамници прибират по 215 евро за датски кър

Измамници прибират по 215 евро за датски кър

Стотици изгоряха заради лъжливи супероферти.

Как от специалист в професията,ти щуква безумната идея да блъскаш като луд на полето в чужбина и да спиш в барака на хиляди километра от дома?

„Ами то даже ми стана мечта и как иначе като аз и жена ми живеем с 89 лв. на месец, пък за да бачкаш на датския кър ти плащат по бомбастичните 18 евро на час…” Това е лаконичното обяснение на Кирил Кирилов от Смолян, който потъна в поредния заем и за втори път е жертва на измамници по същата схема.

Този път фирмата е датската, DK.service, обявила е в интернет обявата, че работи без посредници и не взема никакви пари предварително. Затова пък само срещу автобиография и мотивационно писмо урежда легална работа и трудов договор за работа по датските оранжерии, поля и гъбарници.

В лъскавия офис нает от фирмата фантом на бул.”Позитано”9А в столицата, кандидатите подписват работна оферта.

Трудовият договор ги чакал за подпис там на място , а мераклиите давали „единствено” по 215 евро за двупосочен самолетен билет с „ЧЕЗ еър”.

Супер либералните клаузи в офертата, дори гласят, че ако не им хареса с предизвестие от 15 дни могат да си тръгнат обратно.

Българският представител на фирмата Николай Андонов щял да се обади два дни преди полета, за да каже в колко часа летят.

„И така летя вече от десет дни… Изгорях и този път”, това е лаконичното обяснение на Киро, известен в театрален бохем в Смолян. Той обаче е абсолютен специалист в театралното осветление, а спътницата в живота му е актрисата на Родопския драматичен театър Емилия Ованесян.

В биографията й стоят десетки роли и театрални награди. Банката обаче прибира и почти цялата й заплата.

От състрадание преди три години Емилия теглила кредит на свое име, за да помогне на бедстващо семейство, останало без покрив след жестоките наводнения в Смолян през 2005г.

В началото жената покривала вноските, но после останала без работа, мъжът й се разболял,синът й влезнал в затвора, а тя гледала двете внучета.

Емилия пък плаща за покрива й…

докато държавата реже 20% от заплатата на актрисата заради кризата.

И тя и Кирил обаче са категорични, че този път ще подадат жалба в полицията, поне за да не горят други като тях.

Но нямат отговор на въпроса как ще върнат 500-те лева взети назаем от приятели от театралната гилдия в столицата.

Вирни се горе