Стефан Сабрутев поздрави Съюза на инвалидите в Смолян по повод отчетно-изборното събрание на организацията

Стефан Сабрутев поздрави Съюза на инвалидите в Смолян по повод отчетно-изборното събрание на организацията

Областният управител Стефан Сабрутев поздрави делегатите и членовете на Съюза на инвалидите в Смолян по повод отчетно-изборното събрание на организацията.

„Най-искрено Ви приветствам за активната дейност по отношение на интеграцията и защитата на човешките и гражданските права на хората с увреждания. Поздравявам Ви за силния дух и воля в сърцата и душите, които Ви крепят в трудните моменти!

Вие сте много важни за нашето общество! Стотици са хората с увреждания, които работят като преподаватели, юристи, служители във фирми, в държавите и общински администрации. Човекът със специфични нужди, както всички останали хора, има своите слабости, но има и големи интелектуални възможности! Всички заедно трябва да живеем в уважение и взаимопомощ! Не спирайте да развивате себе си и да мечтаете! Ние като представители на държавата ще бъдем винаги до Вас и ще Ви подкрепяме във всяко начинание!“, каза в приветствието си Стефан Сабрутев.

Членове на организацията споделиха пред областния управител редица проблеми. Ежедневните им притеснения са свързани с ниските инвалидни пенсии и трудностите, които срещат по отношение на решенията на ТЕЛК.

Вирни се горе