Стартира Маратон на четенето в Смолян

сряда, 10 април 2013 г.

Под мотото „Деца четат на деца” Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян стартира инициативата Маратон на четенето – 2013.

С книги под ръка ученици от СОУ „Отец Паисий” – членове на клуб „Приятели на книгата” към Детски отдел, посетиха детските градини „Синчец” и „Слънце” и ДЦДВУ „Звънче” в Смолян, съобщеха от РБ.

Малчуганите от двете предучилищни групи в ОДЗ „Синчец” с удоволствие слушаха любими приказки от български и чужди автори, прочетени от по-големите каки и батковци. Бъдещите първокласници обещаха по-често да посещават Детски отдел, да заемат книжки, за да се подготвят през лятото за учебната година.

В ЦДГ „Слънце” децата от клуба бяха посрещнати с голямо въодушевление, защото голяма част от тях са я посещавали допреди няколко години. Те четоха любими приказки пред всички деца от четирите групи. За благодарност малките „Лъв-чета” ги поздравиха с песен, те са редовни посетители на Детски отдел и много деца вече са редовни читатели, обясниха още от Регионална библиотека.

В „Звънче” доброволците от клуба прочетоха стихотворения от Елисавета Багряна по повод 120 г. от нейното рождение и известни приказки от българската и световна класика.

По повод Международният ден на детската книга и авторското право, Детски отдел подготвя още редица инициативи в седмицата 22-26 април.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009