Стартира кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“

Стартира кампанията  „Купи жива елхичка, помогни на дете“

За втора поредна година Министерство на земеделието и храните, съвместно с Южноцентрално държавно предприятие – Смолян (ЮЦДП – Смолян) ще проведе кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“. В рамките на инициативата ЮЦДП – Смолян осигурява живи елхички, като част от средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете, с тежко онкологично заболяване.

Тази година, кампанията стартира с публично събитие за деца, младежи, граждани и медии на 5 декември 2016 г. (понеделник), 13 часа, площад „Свобода“ (Стар център), гр. Смолян. Целта на откриващото събитие е популяризиране както на инициативата, така и на възможността гражданите на територията на ЮЦДП – Смолян да закупят жива елхичка, като по този начин подкрепят конкретна социална кауза. Традиционно, част от елхичките ще бъдат дарени на детските градини, училища, домове за възрастни хора и социални заведения.

Продажбата на живите дръвчета стартира на 8 декември, като цените варират взависимост от размера и дървесния вид, а локациите в Смолян са :

Гр. Смолян, пл. Свобода (Стар център);

Откриващото кампанията събитие се организира със съдействието на Община Смолян, а ЮЦДП – Смолян приканва жителите и гостите на града да се включат! Очакваме Ви!

Вирни се горе