Стартира дарителска акция в помощ на пострадалото семейство при пожар в Маданско

Стартира дарителска акция в помощ на пострадалото семейство при пожар в Маданско

На 07.09.2016 г. около 04.30 ч. в с. Цирка, пожар изпепели стара къща, собственост на 58-годишен мъж, който останал без дом. Пламъците унищожиха част от нова къща, която е долепена до нея, собственост на брат му. При пожара старата къща е напълно унищожена, а на новата е изгоряла покривната конструкция, единия етаж, мебели, бяла и черна техника и др.

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов лично се зае да помогне на пострадалото семейство, като вече им подсигури дървен материал и керемеди за направата на изцяло нов покрив на новата къща. По негова инициатива, местният парламент отпусна и парична помощ в размер на 1000 лв

„Трагедията за това семейство е огромна, но за щастие няма жертви. Те трябва тотално да започнат отначало и първата ни задача е да помогнем на хората, за да се възстанови покрива на новата къща, за да могат да посрещнат спокойно есента и зимата”, каза Молайсенов. Съпричастни към пострадалите са и хора не само от селото, а от цялата община, които се включиха да помагат с каквото могат .

Вирни се горе