Стартира анкетно проучване на територията на Област Смолян

Стартира анкетно проучване на територията на Област Смолян

Във връзка с проучванията и изследванията на ролята и приноса на социалната икономика, на територията на Област Смолян стартира анкетно проучване по проект № B2.9c.06 от 23.10.2017 г. „Насърчаване междурегионалното развитие на социални предприятия“ (“I see: Interregional Social Enterprise Empowerment“), финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020. Водеща организация по проекта е Регион Източна Македония и Тракия, партньори от гръцка страна са „Аctive citizens partnership“ и Мрежа за социална солидарност на Източна Македония и Тракия “I Stiriksi”. От българска страна партньори са Областна администрация-Смолян и Смолянска търговско-промишлена палата.

Анкетно проучване се провежда в рамките на Договор № АП-03-33-338/ 02.03.2018 г. „Техническа помощ за насърчаване развитието на социалната икономика в Област Смолян и трансграничния район“. Периодът в който се провежда он-лайн анкетното проучване е 27 април – 04 май 2018 г. Обществено значимите цели на проекта предполагат ангажираността и участието на представители на всички целеви групи и заинтересовани страни в настоящото проучване, както следва:

  1. Социални предприятия / организации, предоставящи социални услуги

  2. НПО

  3. Местни власти – специализирани общински/областни администрации

  4. Регионални структури на АЗ, АСП и АХУ

  5. Стопанска камара – местни подразделения

  6. БТПП – – местни подразделения

  7. Български център за нестопанско право

  8. Преподаватели, изследващи и преподаващи в областта на социалното предприемачество

  9. Предприятия / бизнес организации / предприемачи и т.н.

  10. Сдружения на доброволци

  11. Гражданската общност:

a. Физически лица, завършили средно и висше образование (от област Смолян, независимо къде живеят в момента) b. Студенти в страната и чужбина от област Смолян c. Учащи в последни курсове на обучение в професионалните техникуми в област Смолян d. Пълнолетни и почти пълнолетни възпитаници на домове за деца, лишени от родителска грижа e. Майки/близки на деца/хора с увреждания f. Лица с увреждания

Областна администрация Смолян разчита на Вашата активност за попълване на анкетата, която се намира на следния линк:

https://goo.gl/forms/wWeB0vaBUPe4kiW03

Вирни се горе