Стабилизира се ситуацията с електрозахранването

Стабилизира се ситуацията с електрозахранването

Стабилизиране на ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България отчита EVN България. Към 11:30 ч. на 20.12.2020 г. екипите на EVN България успяха да намалят броят на населените места с нарушено електрозахранване с 50, сравнено със сутрешните часове на деня като те вече са 200.

В зависимост от метеорологичните условия се очаква голяма част от тези населени места да бъдат възстановени до края на деня. Екипите на дружеството са локализирали основната част от авариите и в момента протича организация за възстановяване, съобщиха от енергото.

Към момента екипите на дружеството имат затруднение в достъпа до съоръженията в района на север от гр. Ахелой в област Бургас, където пътищата са затворени. Подобна е и ситуацията и област Сливен, където допълнително предизвикателство е силният вятър и обледеняване на стълбовете, което прави качването на стълбовете почти невъзможно.

За справяне със ситуацията от 19.12.2012 г в дружеството действа постоянен ''Кризисен щаб'', който координира и направлява действията на аварийните групи. Всички екипи на дружеството са подготвени за работа в зимни условия и са оборудвани с материали, техника и инструменти. Поддържа се връзка и с рамкови фирми за ангажиране на допълнителна техника и персонал при необходимост. Диспечерите на EVN Бългрия Електроразпределние са в контакт с диспечерите на Електроенергийния системен оператор и на другите две електроразпределителни компании.

На разположение на клиентите е денонощният телефонен център на дружеството, където те могат да сигнализират и да се информират за актуалната ситуация с електрозахранването. Поради необичайната ситуация и натовареността на телефонния център е възможно свързването със сътрудник на дружеството по телефона да отнеме няколко минути.

EVN България Електроразпределние е в контакт с местните власти и институции и поддържа редовен контакт с медиите с цел добрата информираност на клиентите за текущата ситуация.

Целта на всички тези усилия е максимално бързото възстановяване на електрозахранването за всички клиенти на дружеството.

Вирни се горе