Срокът за пререгистрация на земеделски производители е до 28 февруари 2013 година

Срокът за пререгистрация на земеделски производители е до 28 февруари 2013 година

Срокът за пререгистрация на земеделски производители за стопанската 2012/2013 година е от 01.10.2012 година до 28.02.2013 година-това,съобщиха от общинска служба „Земеделие” .

От там приканват всички земеделски производители, които следва да се пререгистрират, да не чакат последния срок за пререгистрация. Миналата година, по изключение, срокът за пререгистрация е бил удължен до края на март, но тази година не се очаква той да бъде удължаван.За тази цел е нужно да бъде попълнена анкетна карта с анкетни формуляри в общинска служба гр.Рудозем, след което документите и регистрационната карта на земеделския производител да бъдат заверени в областна дирекция „Земеделие”-гр.Смолян. Пререгистрацията е задължителна не само за онези стопани, при които са настъпили някакви промени в дейността, която извършват, но и за тези, при които няма такива промени.

Става въпрос за увеличаване или намаляване на обработваемата земя, за увеличаване или намаляване на броя на животните, които се отглеждат и други. Ползите от пререгистрирането на стопаните са няколко: на първо място те имат възможността да се самоосигуряват, могат да кандидатстват по всички мерки на Държавен фонд „Земеделие". Очакват се промени в нормативната база, които целят да се облекчат земеделските производители при пререгистрацията им. Става въпрос за онези стопани, при които няма настъпили промени в техните стопанства, да могат само с една декларация да се пререгистрират, а да не представят документите, които се изискваха до сега.

Вирни се горе