Среща с детската писателка Мария Маринова в библиотеката

Среща с детската писателка Мария Маринова в библиотеката

Регионална библиотека организира две вълнуващи срещи с детската писателка Мария Маринова по повод Седмицата на детската книга и изкуства за деца.

Първата среща се състоя в ОУ „Юрий Гагарин” пред ученици до седми клас, които посрещнаха гостите с музикална програма. Втората се проведе в РБ „Николай Вранчев” с възпитаниците от ОУ Иван Вазов” и СУ „Отец Пайсий” и бе открита от три гайдарчета, които изпълниха песента „Рипни Калинке!”.

Присъстващите имаха удоволствието чрез лична среща да се запознаят с живота и творчеството на авторката написала стихотворения, гатанки и фантастични приказки за деца и родители, съобщиха от културната институция.

Членове на клуб „Приятели на Детски отдел” – ученици от втори „В”с клас с ръководител г-жа Раева бяха подготвили рецитал по весели стихотворения на авторката и прочетоха по роли приказката „Пепи разказва история за баба си”, която е част от втора книга „Войната на адроните”.

Мария Маринова представи най-новата си приказка, която все още не е излязла от печат и зададе остроумни гатанки за растения, животни и предмети. Малки и големи палавници се надпреварваха кой по-бързо да отгатва отговорите.

Вирни се горе