Спасителни екипи участваха в пет акции през почивните дни

Спасителни екипи участваха в пет акции през почивните дни

В пет спасителни операции участваха екипи на пожарната през почивните дни. На 14-ти около 17.45 ч. е получен сигнал за оказване на техническа помощ – отводняване в гр. Чепеларе, площад Олимпийски. Причина за инцидента са обилни валежи. Екип на РСПБЗН-Чепеларе отводни площада, като отпуши шахтите в района.

На 15-ти, в 13.40 ч. е получен сигнал за оказване на техническа помощ – наводнено помещение в гр. Смолян, ул. „Дичо Петров“, държавна собственост. Екип на РСПБЗН – Смолян оказа съдействие.

В местността „Хайдушки поляни“, общ. Смолян е получено съобщение за оказване съдействие на граждани за доставка на лекарства и медикаменти на двама човека от персонала на хотел, частна собственост. Извършено е от екип на РСПБЗН – Смолян доставяне на лекарства и медикаменти до нуждаещите.

В гр. Златоград, на ул. „Беловидово“ е получено съобщение за отстраняване на опасно надвиснали ледени висулки от сграда на търговски център, собственост на 39-годишна жена. Извършено е: отстраняване на ледените висулки с помощта на канджа от екип на РСПБЗН – Златоград.

В гр. Смолян, на ул. „Зорница“ е получено съобщение за оказване съдействие – пренасяне на болна жена от линейката до стаята. На ул. „Снежанка“ е получено още едно съобщение за пренасяне на болна жена от стаята до линейката, извършено от екип на РС ПБЗН – Смолян.

Вирни се горе