Спасители търсиха змии, гущери и паднало коте

Спасители търсиха змии, гущери и паднало коте

На четири сигнала се отзоваха вчера екипи на пожарната – за наличие на змия в игрална зала за хазартни игри, намираща се в Рудозем, собственост на 52-годишна жена. Произшествието е посетено от екип на РСПБЗН – Рудозем, който на място е извършил оглед на района и след като не открита змия, мястото е третирано с репелент против влечуги. В 14.50 ч. е получен сигнал за влезнал гущер в купе на лекотоварен автомобил, намиращ се в Смолян, на ул. “Петър Берон“, собственост на частна фирма. Произшествието е посетено от екип на РСПБЗН – Смолян, който на място е извършил дейности за залавяне на гущера и освобождаването му на безопасно място.

В 17.00 ч. е получен сигнал за змия в двор на къща, намираща се в Смолян, ул. “Тракия”. Произшествието е посетено от екип на РСПБЗН – Смолян, който на място е установил наличие на неотровна змия (смок). Извършени са дейности за залавянето и освобождаването на змията на безопасно място.

В 18.07 ч. е получен сигнал за паднало коте в неизползваем резервоар за напояване в Рудозем, на ул."П. Хилендарски". Произшествието е посетено от екип на РСПБЗН – Рудозем, който на място е извършил дейности за изваждане на котето от резервоара с помощта на стълба.

Вирни се горе