Спасените от измръзване мъж и жена са избягали от болницата

Спасените от измръзване мъж и жена са избягали от болницата

Спасените в среднощната акция край Смолян мъж и жена си тръгнали от болницата преди полицаите да успеят да ги разпитат, научи Дарик. Информацията бе потвърдена и от говорителя на ОД на МВР-Смолян Цветелина Черкезова.

От ОАИЛ на болничното заведение в родопския град, където се твърдеше, че са настанени за наблюдение със замръзнали крайници, съобщиха, че при тях няма подобни пациенти. “Преди малко говорих с колегите от Районното полицейско управление, които ми потвърдиха, че не са успели да говорят с тях, тъй като не са ги открили в болницата”, коментира Черкезова.

На въпрос дали са избягали, тя отговори положително. Така информацията за двамата, които предварително бяха обявени като 43-годишен мъж от Пловдив и жена на 33 години от Кюстендилско остава оскъдна. Допуска се дори, че може да са съобщили фалшиви имена и регион на местоживеене.

Вчера около 19.30 ч. е бил подаден сигнал от мъж и жена, които съобщили, че са изгубени в горски масив на екопътека Смолян – Могилица. В следствие на това е била организирана спасителна акция, благодарение на която те са намерени премръзнали. В последствие са откарани в смолянската болница, където им е оказана първа помощ и настанени за лечение и от където вече следите им се губят.

Известно е, че излетът, при който са се загубили, е започнал в района на Затворническото общежитие в Смолян.

Вирни се горе