Снегът в Смолян спря, пътната обстановка бавно се нормализира

Снегът в Смолян спря, пътната обстановка бавно се нормализира

Снеговалежът в Смолян спря, а облачността се разкъса, като се установи слънчево време. Пътната обстановка в града започва да се нормализира. Централните улици в Смолян са почистени до асфалт. Продължава работата на екипите на „Титан Клинър” за разчистване на второстепенните и третостепенни улици в града от получената киша, съобщиха от фирмата.

Лично директорът на фирмата Христо Христов инспектира работата на екипите като обходи общинската пътна мрежа в града. Няма непроходими улици. Христов обясни, че до 15.00 часа всички шосета ще са почистени, след което ще започне осоляване, тъй като според синоптичната прогноза температурите ще паднат до минус 2 градуса. Целта е да се избегнат заледявания.

Пътят до село Мугла е почистен и проходим, като автомобилите трябва да са задължително с вериги. Междувременно пътноподдържащата фирма получи още 200 тона сол за поддръжка на пътната мрежа в следващите дни. Създадена е добра координация с местната и централна власт в Смолян. Поддръжката на пътната мрежа следят лично зам.-областният управите инж. Чавдар Фурлански и зам.-кметът на община Смолян арх. Георги Даскалов. Периодично двамата управници се информират за работата на екипите и подават сигнали. Улицата до гробищния парк „Беклийца” е почистена, насочва се снегорин, който да пробие пътят и до гробищния парк в „Каптажа”

Вирни се горе