Смолянски проект сред одобрените за финансиране по програмата „ЕVN за България“

Смолянски проект сред одобрените за финансиране по програмата „ЕVN за България“

Четири проекта достигнаха до последния кръг и бяха одобрени за финансиране по програмата „ЕVN за България“ за 2016 г., която компанията стартира в началото на годината. От постъпилите 77 предложения общо 4 проекта бяха одобрени за финансиране. Сред тях е проект за фотоволтаична система и пиезопътека в горско училище в гр. Смолян, изпълнител: местно сдружение „Fun in the Mountain“.

Другите проекти са – смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в гр. Пловдив, изпълнител: сдружение „Паралелен свят“; ремонт на фасада, нова дограма и боядисване на сградата на Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ в гр. Казанлък, изпълнител: Народно читалище „Искра 1860“ и смяна на осветление в детско отделение на МБАЛ „Пловдив", изпълнител: неформална група от физически лица „Добротворци" .

Избраните кандидати имат възможност да осъществят проектите си до ноември 2016 г., след което ще бъдат представени резултатите, съобщиха от енергийното дружество.

EVN България стартира програмата като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент, постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето. Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата. Максималната стойност за финансиране на едно проектно предложение е в размер до 15 000 лева, а общият бюджет на програмата е 40 000 лв. Всеки от постъпилите 77 проекта беше оценен от Комисия за оценка на EVN България, съставена от експерти на компанията в областите екология, енергийна ефективност, строителство и проектен мениджмънт.

Вирни се горе