Смолянската болница с одобрен проект за 262 000 лева

Смолянската болница с одобрен проект за 262 000 лева

Нов проект на обща стойност 262 787 лева спечели МБАЛ – Смолян. Неговият старт започна на 18 юни т. г., когато договорът бе подписан в Агенцията по заетостта от изпълнителния директор на болницата д-р Марин Даракчиев. Той е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Безопасен труд” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. и е с наименование „Подобряване на условията на труд в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров АД – гр. Смолян”. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 199 981 лв, а собственият принос – 62 806 лева, обясни пресаташето на болницата Александър Кисьов.

Проектът е насочен основно към превантивен ефект и минимизиране на съществуващите рискове.

За подобряване условията и безопасността на труда в рамките на проекта е предвидено да се доставят и раздадат на работещите във всички отделения и звена специализирани облекла, включващи медицински костюми (туника и панталон), изолационни престилки, работни обувки, защитни очила и операционни шапки. Предпазни облекла и други защитни средства ще получат и всички други специалисти, ангажирани с поддръжката и действието на медицинската апаратура и оборудването в многопрофилната болница.

В хода на изпълнението на проекта в болницата предстои да се достави и пусне в действие съвременна перална центрофугална машина с капацитет 25 – 27 кг. сухо бельо на едно зареждане. Сушилна машина и гладачен каландър, съобразени с капацитета на пералнята, ще завършват цикъла на обработка и по този начин проблемът с прането в лечебното заведение изцяло ще се осъществява със собствени сили.

Вирни се горе