„Смолян – Сърцето на Родопите” като девиз на града предлага Инициативен комитет от почетни граждани и общественици

 „Смолян – Сърцето на Родопите” като девиз на града предлага Инициативен комитет от почетни граждани и общественици

„Смолян- Сърцето на Родопите” да бъде девизът на град Смолян, предлага Инициативен комитет от почетни граждани, общественици, журналисти, лекари, художници и музиканти. Предложението им за мото на града бе внесено в деловодството на община Смолян, както и до Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедание, младежта и спорта към Общинския съвет, във връзка с обявената кампания за избор на девиз на град Смолян.

„Град Смолян е естественият център на планината Родопи. От едно десетилетие този девиз е наложен в общественото пространство, мнозина наши съграждани го приемат като свой и чрез него осъзнават наистина, че Смолян е сърцето на планината.

Девизът е кратък, изпълнен със смисъл и енергия”, се казва в позицията на Инициативния комитет.

Девизът – „Смолян- Сърцето на Родопите” е подкрепен от почетните граждани на областния град – проф. Димитър Серезлиев, автор на герба на града, поетът Любомир Левчев, певецът Бисер Киров, историкът Андрей Печилков. В Инициативният комитет влизат и д-р Атанас Шопов, писателят Светозар Казанджиев, общественикът Петър Харадинов, художникът Здравко Палазов, музикантът Георги Кичюков и др.

В инициативата могат да се включат и останалите жители на Смолян, като Инициативният комитет има готовност да пусне подписка в града в подкрепа на предложения девиз.

Вирни се горе