Смолян посрещна с камбанен звън епископ Арсений за храмовия празник на „Св. Висарион Смоленски“

 Смолян посрещна с камбанен звън епископ Арсений за храмовия празник на „Св. Висарион Смоленски“

Първият викарий на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай епископ Арсений пристигна в Смолян, за да отслужи тържествените богослужения по повод празника на катедралния храм „Св. Висарион Смоленскси“. С него дойдоха духовници от митрополията и митрополитският хор “Свети апостол Ерм”.

Тържествата в памет и прослава на мъченика за Христовата вяра и закрилник на Родопите св. Висарион Смоленски започнаха в събота с Вечерня с Петохлебие, отслужена на Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений. В служението участваха гостите от Пловдив и свещеници от града и Смолянска духовна околия.

Епископ Арсений се обърна към богомолците, дошли на Вечернята, с думите: „Заедно въздадохме хвала на този божи угодник с удивление от неговата вяра, измолихме от Христа милост за нашите души. Нека бъдем достойни чада…“ Той преподаде архипастирския поздрав на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

В неделя / 29 юли/ от 9 часа Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений ще отслужи празничната света божествена Литургия в чест на св. Висарион Смоленски. Ще бъде раздаден благословен курбан.

Вирни се горе