Смолян почете 141 години от гибелта на Христо Ботев

Смолян почете 141 години от гибелта на Христо Ботев

Областният управител Недялко Славов и заместник-областният управител Владимир Гърбелов се преклониха пред паметта на големия поет -революционер Христо Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България.

Втори юни е ден на скръб и национална гордост, Денят на Ботев, ден, в който отдаваме почит и уважение към героите, пожертвали живота си в името на националните ценности и идеали. В дни, като този, си даваме равносметка, че свободата и независимостта на България не са даденост, а резултат на вековни усилия, силен дух и единение.

По традиция смолянчани отбелязаха 2-ри юни с почетен караул и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Христо Ботев на пл. „Свобода” – Смолян, Стар център. Точно в 12.00 часа, в продължение на 2 минути, прозвучаха сирени, а всички присъстващи почетоха на колене паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България.

Тържественото честване уважиха областният управител Недялко Славов, заместник-областният управител Владимир Гърбелов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, общински съветници, директори на държавни институции и ведомства, представители на политически партии, представители на местни и национални медии, ученици, граждани.

Вирни се горе