Смъртта на Слави Шишков потресе жителите на селата Барутин, Сатовча и Крибул

 Смъртта на Слави Шишков потресе жителите на селата Барутин, Сатовча и Крибул

24-годишният Слави Шишков от Благоевград, чийто род е от сатовчанското село Крибул, загина в нелепа катастрофа на прибиране от рожден ден на първия му братовчед Кристиян Д., който живее в Барутин, община Доспат. Слави починал на място. Лекият автомобил БМВ е бил управляван от рожденика Кристиян, на 20 години. Той е млад шофьор. През целия ден младежите и техни приятели чествали рождения ден на екзотична беседка в Родопите, след което тръгнали да се прибират към Благоевград с автомобила на рожденика.

Поредната катастрофа, която отне още един млад живот, е станала между селата Барутин и Чавдар, където младият водач настъпил газта и вследствие на несъобразената скорост при ляв завой изгубил управлението над автомобила, който не познавал още добре, и се забил в скален скат. Загиналият на място 24-годишен Слави Шишков се возел на предната седалка до шофьора, а на задната имало още двама младежи, които също са пострадали и са настанени в болницата в Смолян без опасност за живота. След направения тест за наличие на алкохол било установено, че Кристиян Д. е управлявал мощното си возило БМВ с 0,32 промила алкохол в издишания въздух. Близки на момчето шофьор твърдят, че то не употребява алкохол изобщо и е твърде вероятно показаните 0,32 промила да са от консумирани през деня много безалкохолни напитки от типа „Дерби”, на които родителите му са дистрибутори. Веднага след катастрофата на място са пристигнали екипи на „Пътна полиция”, извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Смъртта на 24-годишния Слави Шишков буквално потресе жителите на селата Сатовча и Крибул, където семейството има много приятели и роднини. Бащата на нелепо загиналото момче Росен Шишков е от сатовчанското село Крибул, съобщава Вяра Нюз. Той също преди години, в началото на прехода, загина в катастрофа в Чехия, според някои инсценирана по политически причини.

Дядото на момчето пък Любчо Шишков е бил дълги години директор на училището в родното село на баща му Крибул. Самият Слави Шишков е роден и живее в Благоевград.

Вчера трупът на младежа бе транспортиран в Благоевград, а решението на семейството е той да бъде кремиран в столицата, допълва изданието.

Вирни се горе