След три дни блокада отвориха пътя за Мугла

След три дни блокада отвориха пътя за Мугла

Пътят Смолян – Мугла е пробит, но е отворен само за автомобили с висока проходимост. 26–километровото трасе бе почистено рано тази сутрин, като на този етап не се допуска преминаването на леки коли – с цел безопасност в участъка след Затворническото общежитие, съобщиха от фирма “Титан Клинър”. В следващите два дни ще се работи за уширяване на пътя, както и за оформяне на джобове за разминаване. След обяд по участъка ще работи и ротор.

Над 200 тона сняг и лед извозиха през нощта от централните зони на Смолян. Два багера и два самосвала на „Титан” и фирма „Красин” вече 24 часа премахват и извозват снега от градските улици, за да може почистването им да се улесни, а и за да поемат новата снежна покривка, която се очаква да натрупа в неделя и понеделник. Паралелно с извозването на снега продължава и разчистването на общинската пътна мрежа, като се набляга основно на малките и тесни пътни артерии. Късно снощи бе разчистена улица „Младост”, а тази сутрин улица „Студенец” с участъка на „Христо Христов” до бензиностанцията в „Каптажа”.

Общо 7 машини работят за разчистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в общината, уточниха още от фирмата. Тази нощ в региона отново падна сняг, образувайки покривка от 3-4 см. Пътната обстановка бавно започва да се подобрява. В следващите три дни приоритетно ще се работи по сметоизвозването на града и населените места в общината. Основното снегопочистване на улиците с извозване на сняг започва от 13 февруари, съгласно утвърдения графи. Призоват се гражданите също да окажат съдействие, премахвайки паркираните автомобили от вътреуличната мрежа. Желателно е да се премахнат и складираните дърва и други материали около улиците. Графикът е публикуван в сайта на община Смолян, както и във вестник „Родопски вести”, от където жителите на Смолян могат да разберат, коя улица кога ще се чисти.

Вирни се горе