Скиори и сноубордисти се спускат с народни носии и знамена в чест на 3 март в Пампорово

Скиори и сноубордисти се спускат с народни носии и знамена в чест на 3 март в Пампорово

И тази година националният празник 3 март ще бъде отбелязан подобаващо в Пампорово.

Десетки ентусиасти ще се преобразят с народни носии и ще развеят български знамена по пистите. Предстои епично ски и сноуборд спускане в народни носии от връх Снежанка в Пампорово.

Националният празник и 140-годишнината от Освобождението ще бъдат отбелязани в Пампорово с Голямото ски спускане с носии.

Инициативата се провежда за втора поредна година в курорта, а видео запис от празничното скиорско шествие ще бъде заровен в капсула на времето на вр. Шипка на 22 септември, съобщава Антония Каменичка, организатор на събитието. Българи от чужбина, руски и английски скиори с български носии са потвърдили участие в патриотичното ски спускане.

Стотици скиори и сноубордисти се очаква да се включат в Голямото спускане, което ще тръгне в 11.30 часа от вр. Снежанка. Финалът на ски шествието ще бъде на плаца „Студенец”, където ще прозвучи националният химн, а след това ще се извие българско хоро. За участниците в ски спускането е предвидено безплатно качване с всички лифтове към кулата „Снежанка” от 10:30 до 11:20 часа. Ще се състои и конкурс за най-красива народна носия.

Вирни се горе