Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето™ в Смолян

  Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето™ в Смолян

На 29-ти ноември Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето™ пред директори и преподаватели в Смолян. В препълнената зала на Хотел Кипарис Алфа програмата бе открита от Васил Василев, представител на Acer за България, които партнират на Сирма Медия в реализацията на съвременната концепция. След кратка, но информативна презентация с фокус приносът на Acer към образованието в световен мащаб, Сирма Медия бе представена от Благовест Папагалски и Красимир Кунчев.

Теоретичната част засегна всички компоненти на Класната Стая на Бъдещето™, в това число хибридните устройства от тип лаптоп / таблет на Acer, както и различни видове интерактивни дъски, преносими лаборатории и образователен софтуер. По традиция, след кратката кафе пауза започна практическа демонстрация на апаратурата, като голям интерес предизвикаха експериментите с преносими лаборатории Fourier, както и демонстрацията на софтуер за управление на класна стая, ексклузивно интегриран в устройствата Acer Iconia.

Практическите занятия демонстрираха ефективността на апаратурата дори в импровизирани условия, което гостите на презентацията определиха като наистина впечатляващо. Разговорите по време на конференцията, както и в неформална обстановка по време на почивките, доказват необходимостта от осъвременяване на българското образование и готовността на директори и преподаватели да вземат активно участие в този процес.

„Класната стая на бъдещето™, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ – обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Вирни се горе