Ще се сбъднат ли желанията ни за 2011 г.?

Ще се сбъднат ли желанията ни за 2011 г.?

Многобройни изследвания показват, че и жените, и мъжете често си задават въпроса – как да започнат нов живот с настъпването на новата година. Кой от тях обаче успява да постигне целите си и съответно кой е обречен на неуспех?

Оказва се, че жените често постигат поставените цели и имат като цял по-голям шанс да променят живота си през Новата година. Анкета показва, че 93 % от американците миналата година са си поставили за цел да променят начина си на живот – жените са успели, а мъжете не. Защо?

Детайлно изследване на анкетите показва, че преобладаващо новогодишните цели са свързани със здравето. Мъжете и жените мечтаят да се откажат от вредните навици и да започнат да се хранят здравословно.

63 % от анкетираните са заявили, че искат да отслабнат през новата година, а 78 % искат да променят хранителните си навици. Много признават, че конкретната им цел е да спрат цигарите.

Защо обаче предимно жените успяват да постигнат поставената цел? Има отговор и на този въпрос. Според изследователите представителките на нежния пол поставят пред себе си реално изпълними задачи, докато мъжете мечтаят за нещо глобално, несъизмеримо с възможностите им.

Вирни се горе