Семинар по полицейска лична защита се проведе в Смолян

Семинар по полицейска лична защита се проведе в Смолян

Директорът на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов откри в спортната зала в Смолян днес семинар по полицейска лична защита, с участието на инструктори по полицейска лична защита от ОД МВР – Смолян и ОД МВР – Пловдив и членове от специализирани звена на МВР. Инициативата за провеждането на семинара беше на старши инспектор Емил Ковачев, началник на група “Охрана на обществения ред” при РУ-Смолян.

Занятието започна с мултимедийна презентация, водена от Тони Петров, главен инструктор на МВР, след което беше излъчен кратък филм за случаи на стресови ситуации, в които може да попадне всеки полицай. Семинарът продължи с практическа част, в която инструкторите имаха възможност да усъвършенстват уменията си в бойни техники за лична защита, които да приложат в реална среда. Обучението се водеше от високо квалифицирания Тони Петров, който показа разнообразни техники и тактики за схватка в лична защита на полицаите.

Според думите на г-н Петров всеки полицай, както и всеки, който се занимава с бойни изкуства, трябва да притежава комбинация от качества – баланс на тялото; контрол, анализ и правилна преценка на ситуацията; и техника на тялото. Той допълни, че тези качества се надграждат с последователност и дисциплина, а се постигат в продължение на години труд, упоритост и целенасоченост.

Директорът се обърна към обучителя и гостите на семинара с думите, че ще се радва на повече подобни ценни и полезни за полицейските служители прояви, които да се организират в Смолян.

Вирни се горе