Семинар “Хармонично съжителство между мечките и хората в планинските райони" ще се проведе в Девин

Семинар “Хармонично съжителство между мечките и хората в планинските райони" ще се проведе в Девин

Семинар на тема: “Хармонично съжителство между мечките и хората в планинските райони" ще се проведе на 9 и 10 май в СПА-хотел „Девин” от 09:30 часа. Той е организиран в рамките на проект: „Устойчиво управление на вида кафява мечка и намаляване на причиняваните от нея щети върху селскостопанското имущество на територията на РИОСВ – Смолян”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.” Бенефициент е Регионална инспекция по околната среда и водите –Смолян, съобщиха оттам.

По време на семинара ще бъдат представени постигнатите резултати до момента, предстоящите дейности, както и мерките за превенция и намаляване на щетите от мечки. Предвижда се обсъждане на добрите практики от други страни за намаляване на щетите от мечки и едри хищници върху селскостопанското имущество.

За участие са поканени пчелари, земеделци и животновъди, местни власти, НПО и научни институции. Лектори на семинара са доц. Диана Златанова, Александър Дуцов, Костадин Вълчев и Генади Гаврилов – Сдружение за дива природа „Балкани“, доц. д-р. Цонка Оджакова-Опитна станция по земеделие и животновъдство-Смолян.

Вирни се горе