Село Полковник Серафимово тържествено ще отпразнува Въведение Богородично

Село Полковник Серафимово тържествено ще отпразнува Въведение Богородично

На 21 ноември /четвъртък/ от 9 часа в село Полковник Серафимово архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи светата божествена Литургия по повод храмовия празник на църквата „Въведение Богородично“. Заедно с него ще служи и председателят на храма свещеник Димитър Одаджиев. На клира ще пеят хористите от устовската църква „Успение Богородично“.

Този храм официално е осветен през далечната 1836 г. за прослава на малката Дева Мария, въведена от праведните й родители Йоаким и Анна в Йерусалимския храм. Посветена завинаги на Бога, тя станала Майка на Божия Син.

След Литургията и празничния водосвет всички ще бъдат поканени на благословена трапеза.

За желаещите от Смолян да участват в храмовия празник строителният предприемач Спиро Чавдаров осигурява транспорт. Автобусът ще тръгне в 8,30 от кино „Дружба“ и ще поема поклонници от спирките на Смолян, от супера в Горно Райково, през улица „Коста Аврамиков“ и „Бункера“.

Нека на 21 ноември – Въведение Богородично и Ден на християнското семейство и православната младеж, да бъдем заедно в храма в село Полковник Серафимово, да се помолим и да благодарим на Божията Майка, тази „прекрасна зора, от която изгряло Слънцето“.

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе