Седем семейства са без покрив след пожар в с. Момчиловци

Седем семейства  са без покрив след пожар  в с. Момчиловци

Пожар в многофамилна къща в смолянското село Момчиловци остави седем семейства без покрив преди празниците, съобщиха от кметството. Огънят е тръгнал от комина на триетажната къща, според информация от ОД на МВР- Смолян. Пламъците са унищожили покривната конструкция, мебели, домашна и компютърна техника, обзавеждане. Жителите на Момчиловци започнаха благотворителна акция за събиране на дарения за възстановяване на жилищната сграда, предаде БТА. Пожарът в комина се разраснал за минути и обхванал цялата постройка. В гасенето на огнената стихия се включили почти всички жители на селото, известени с камбанен звън за критичната ситуация. За потушаването на огъня пристигнал екип пожарникари от Смолян. Пострадалата къща е необитаема, седемте семейства са настанени при близки и роднини. От кметството заявиха, че многократно е поставян въпросът да се разположи противопожарен автомобил в самото село, тъй като в подобни ситуации е важна незабавната реакция.

Кметството стартира дарителска кампания с кутии по търговските обекти за събиране на средства за покрив на къщата на пострадалите семейства.

Дарения ще се събират и с пощенски записи на адреса на кметството: село Момчиловци – 4750, ул. „Елица“ 5, Сийка Суркова – кмет.

Вирни се горе