Седем месеца затвор за пиян шофьор

Седем месеца затвор за пиян шофьор

Районна прокуратура-Чепеларе постигна осъдителна присъда от седем месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Марио Н., на 23 г. от Смолян, за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние – престъпление по чл. 343б ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Марио Н. е признат за виновен за това, че на 13 февруари 2016 г. в гр. Чепеларе е шофирал лек автомобил, марка „Хонда Сивик“, със смолянска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта 1,73 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза, след като е бил осъден за същото деяние през септември 2013 г. Той е бил спрян за проверка от полицейски служители на кръстовище на ул. „Спартак“ в града. Фактическата обстановка се доказва от свидетелски показания, протоколи, експертиза и др., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Чепеларе, и е окончателна.

Вирни се горе