Седем диамантени и четири златни сватби празнуват в Момчиловци

 Седем диамантени и четири златни сватби празнуват в Момчиловци

Читалище “Светлина 1925” в село Момчиловци за 16-та поредна година ще отбележи Деня на християнското семейство. “Целта ни е да запазим традициите, които са съществували години наред в Момчиловци и трябва да съществуват и занапред, за да има здрав дух и уважение между поколенията”, каза за Smolyannews.com секретарят на читалището Васка Мавродиева.

Вече 16 години читалището, съвместно с ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, ДГ “Изворче” и храм “Св. Св. Константин и Елена”, отбелязват празника. От 11 години, съвместно с кметство Момчиловци се честват златни и диамантени сватби. От 9 години ежегодно поздравяват и децата родени през календарната година и техните семейства. От четири години насам празниците са обединени в един и се провеждат съвместно с кметство Момчиловци на 21 ноември. “Нека не забравяме, че семейството е онова, върху което лежи човешкото развитие и благополучие. В него децата трябва да бъдат обичани, да се радват на безусловна любов и доверие, за да се научат да бъдат добри и отговорни. Нека има повече сплотени семейства, в които да цари любов, хармония и благоденствие. Нека всички запазят своите семейства, съхранявайки християнските добродетели”, пожела Мавродиева. Тя цитира думите на отец Николай Рангелов: “В днешно време родителите полагат много грижи децата им да имат материални придобивки – къщи, коли, богатства, но каква полза от всички това, ако спечелим целия свят за децата си, а изгубим душите им. Каква полза, ако оставим голямо богатство, но не и добри дела?!”.

Тази година на 21 ноември в Момчиловци ще честват седем диамантени и четири златни сватби. Дечицата, родени през календарната година в селото, които ще бъдат поздравени, са четири.

Вирни се горе