Състезание по планинско бягане организира община Смолян и БФЛА за Празника на смилянския фасул

  Състезание по планинско бягане организира община Смолян и БФЛА за Празника на смилянския фасул

Въпреки тежкото финансово състояние на Общината, по нареждане на Мелемов бяха положени 25 тона асфалт за запълване на дупките по пътя за село Смилян

Състезание по планинско бягане организира община Смолян и Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/. Проявата е включена в предстоящия Празник на смилянския фасул, съобщи Даниела Керкелова, гл.експерт „Спорт” в Общината. Състезанието се провежда във връзка с кандидатурата на Смолян за провеждане на Световна купа по планинско бягане през 2015 г. Основната цел на проявата е популяризиране на този вид бягане сред младите хора, откриване на нови таланти и подготовка на националните отбори за успешно представяне на предстоящите Европейско и Световно първенство – 2014 г. Състезанието е контролен тест и селекция на Националния отбор по планинско бягане. В спортното събитие, което стартира на 1 декември в Смилян, ще участват над 50 бегачи от цялата страна. Председател на Организационния комитет на проявата е кметът Николай Мелемов. Официални гости ще бъдат Ерхан Башоглу от Международната асоциация по планинско бягане и Международната федерация по лека атлетика, както и Добромир Карамаринов, председател на Балканската асоциация по планинско бягане и председател на Федерацията по лека атлетика.

След края на състезанието, участниците ще получат награди, осигурени от община Смолян, както и право да участват в генералното класиране за купа „Родопа”. Трасето, което ще пробягат спортистите, е с дължина 5 000 м, а контролното време за всички е 1 час. В проявата са заявили участие и алпийци от 101 –ви батальон в Смолян.

Въпреки тежкото финансово състояние на община Смолян, кметът Николай Мелемов разпореди да бъдат изкърпени дупките по пътя за Смилян и в селото, за което бяха изразходвани 25 тона асфалт. Така той изпълни ангажимента си към жителите на родопското село. Без неравности по пътя е вече и отсечката Смилян – Сивино. Жителите на селото са доволни, че ще посрещнат гостите си за празника с по-добри пътища и без неравности по асфалта.

Програма на състезанието

1 декември – 9.00 часа – Техническа конференция в х-л „Смолена” –с.Смилян

12.00 часа – Общ старт и финал за всички възрастови групи пред кметството на с.Смилян

13.00 часа –Награждаване пред х-л „Смолена”

Вирни се горе