Съпругата на шофьора от Лим: За една нощ мъжът ми беше с чисто бели коси

Съпругата на шофьора от Лим: За една нощ мъжът ми беше с чисто бели коси

За българското правосъдие единственият виновен за трагедията в Лим е шофьорът на автобуса Илия Измирлиев. Той беше осъден на 4 години затвор. След излизането си от него мъжът живее във фамилната си къща в Смолян. Вече е на 61 години. Не работи, а след инцидента не шофира. Не желае да говори за случилото се. Убеден е, че каквото е имал да каже, го е казал преди. Вече е късно.

„За една нощ беше с чисто бели коси”, разказва съпругата му София Измирлиева. По нейни думи, макар и времето да лекува, тази травма няма как да бъде преодоляна.

„Защо при такава явна грешка продължиха да търсят виновен. Ябълковидния болт, който е в управлението на автобуса се е счупил и става неуправляем. И да искаш, и да не искаш, си ходи, където иска”, допълва София Измирлиева.

„Каквото е можал да направи в река Лим, го е направил. Той е бил последният човек, напуснал автобуса. Те са счупили стъклото с колегата си, излезли са горе, отворили са люковете, започнали са да вадят хората един по един, колегата му е преплувал река Лим, чакал си е на брега. Моят мъж се е мушкал няколко пъти в тъмното, каквото е видял, помогнал е. Него последен са го извадили от автобуса”, продължава разказа си съпругата на шофьора на автобуса.

„За жалост нищо не може да върнем. Най ми е жал за децата, хайде, моят мъж криво-ляво го преодолява, но няма връщане назад”, споделя София Измирлиева и допълва, че на никого не пожелава да изпита този ужас.

Вирни се горе