Само шест села са без ток в областта

Само шест села са без ток в областта

Сериозните повреди в електрозахранването, настъпили вчера в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен и Смолян са в основната си част отстранени и схемата е нормализирана, като дейностите за пълното отстраняване на авариите в труднодостъпните населени места се финализират. Към 13:00 ч. днес в област Смолян броят на селата, които са без електричество, е сведен до шест от първоначално 39 предишния ден, съобщи говорителят на дружеството Крум Косев.

Към 16 часа ситуацията в областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян се нормализира,като отделни локални аварии се отстраняват своевременно. За трудни достъпни места като село Кремене в Област Смолян дружеството ще подсигури генератор до пълното възстановяване на схемата.

Над 100 сътрудника на EVN България продължават работа на място за възстановяване на електроподаването за всички населени места при тежки условия и минусови температури. Дружеството е мобилизирало необходимия реурс от хора, техника, материали и специализирана механизация, включително и от външни фирми. Координацията на възстановителните действия се извършва от Кризисен щаб на дружеството, който е в контакт с органите на МВР за организация на транспорт на тежки материали, като се поддържа връзка и с местната и централна власт и с Електроенергийния системен оператор, допълниха от ЕВН.

Вирни се горе