С родопско гостоприемство и патриотична обич посрещнаха участниците в Седмата международна младежка спартакиада

С родопско гостоприемство и патриотична обич посрещнаха участниците в Седмата международна младежка спартакиада

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов приветства участниците и организаторите, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, по случай откриването в гр. Чепеларе на Седмата международна младежка спартакиада за българчета в чужбина. Пожела им много спортни успехи и приятни дни в Родопите, да запазят добри спомени от гостуването си в нашия регион, да съхранят българския дух и да бъдат горди с корените си. Гърбелов увери българчетата, живеещи извън пределите на страната ни, че България ги обича и милее за тях и те винаги са добре дошли в родината и Родопите.

Събитието официално откриха днес Петър Харалампиев – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, заместник-областният управител Владимир Гърбелов и кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. Седмата спартакиадата се организира и провежда по инициатива на Държавната агенция за българите в чужбина и под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов. В нея участват 150 българчета, живеещи в Македония, Сърбия, Украйна, Молдова, Румъния и Албания. Спортните надпревари ще се провеждат до 12 септември включително на спортните съоръжения в града.

Този своеобразен патриотичен празник се провежда за първи път в Чепеларе. Родопският град е избран не случайно за провеждането на седмото му издание. Родом от тук са знаменити български спортисти – Екатерина Дафовска, донесла на България единственото златно отличие от Зимни олимпийски игри, сноубордистът Радослав Янков и редица други знатни имена.

Вирни се горе